Reünie 2020

Hallo CLA-er! Werd jouw aandacht ook getrokken door het feit dat we hier nu al melding maken van de CLA Reünie 2020? Mooi!! Lees dan even dit:

100 jaar
Misschien realiseer ook jij je dat het CLA in 2020 al 100 jaar bestaat. Een mijlpaal die bijzondere aandacht verdient. We weten nu al dat we er niet aan ontkomen daar een knalfeest van te maken. Want dat het CLA ook nu nog volop bestaansrecht heeft, blijkt wel uit de grote hoeveelheid aanmeldingen voor de CLA Reünie 2015 die we in de afgelopen (korte) tijd al hebben ontvangen. En uit de belangstelling voor onze website en bijvoorbeeld onze facebook-pagina.

Gezocht
Ouder en wijzer…; we hebben met het verloop van de tijd geleerd dat regeren vooruit zien is en dat verstand met de jaren komt. Daarom weten we nu al dat we in de periode 2015-2020 nieuwe oud CLA-ers nodig hebben die zitting nemen in het bestuur van de stichting Vrienden van het CLA. En daarom zijn we nu al op zoek naar jou! Jij, de echte CLA-er. Omdat je aanhanger bent van een school die in naam niet meer bestaat, maar overduidelijk nog volop leeft. Omdat je van tijd tot tijd je oud klasgenoten googled, omdat je toch al minstens één CLA Reünie bezocht hebt (zelfs al is 2015 je eerste…) en eigenlijk al die andere ook wel had willen komen. Omdat je in de toekomst nog wel veel meer CLA Reünies zou willen kunnen blijven bezoeken. We hebben je nodig!

Hoe werkt het?
Het bestuur van de stichting Vrienden van het CLA bestaat uit jong en oud. De jongeren worden ouder en de ouderen hebben zich op enig moment lang genoeg ingespannen. Onze pensioenvoorziening is waardeloos. Maar daar gaat het dan ook niet om. De beloning is iedere 5 jaar weer een geweldige reünie afgeleverd te hebben. In de tussenliggende jaren vergaderen we één en hooguit twee keer per jaar. Het zijn een soort micro-reünies! In die jaren worden de eerste globale contacten en afspraken met de reünie locatie (weer) gelegd. We houden de administratie bij om over een aantal jaren weer zoveel mogelijk CLA-ers direct te kunnen uitnodigen en bereiken.

Het laatste jaar voor de reünie is het wat drukker, maar schrik niet: we beschikken over een goed basis-draaiboek voor iedere reünie. Jong geleerd… We voeren het vergader tempo wat op en komen in dat jaar gemiddeld tot één vergadering per maand. Gezelligheid in het kwadraat en puntjes op de i. Brieven sturen (ja, nog steeds!), mailen, advertenties plaatsen, website ‘s nachts in gereedheid brengen… Vele (ervaren) handen maken licht werk.

Feestje gemist?
Dan komt de dag van de reünie. Alles loopt volgens het beproefde draaiboek en dus volgens plan. Bang om op die dag vanwege de organisatie je eigen reünie te missen? Doe niet zo raar! Het draait en het werkt allemaal bijna als vanzelf; de gemiddelde CLA-er is geen hooligan die permanent camera toezicht behoeft en… we schakelen niet voor niets uitstekende horeca-locaties is waar we onze reünies houden.

Kom erbij!
Je hoeft dus geen mega-organisatietalent of manager te zijn om de stichting en daarmee de CLA Reünies te kunnen laten voortbestaan. Enthousiasme doet echt al heel veel. Dus mocht je nieuwsgierig geworden zijn of gewoon denken: “leuk, doe ik!”, doe dan eens gek en neem contact met ons op via de contact-pagina.
Op een te bepalen geschikt moment “praten we er dan eens over”. Als je het prettig vind, mag je zelfs een ‘omgekeerd sollicitatiegesprek’ met ons houden en ons het CLA-hemd van het lijf vragen. En in het gekste geval kijk je ons tijdens de CLA Reünie 2015 al op de vingers; sfeerproeven dus.

Serious Request
Dit is een serieuze oproep met een onvervalste CLA-knipoog. Er moeten op een middelbare school die in de hoogtij dagen 1500 leerlingen en vele medewerkers had toch wel een paar die-hard CLA-ers te vinden zijn die het 100-jarige jubileum niet slechts achter de geraniums willen vieren? Of in het ergste geval helemaal niet…

Officiële website van de Stichting Vrienden van het CLA